Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (2023)

Icon of the Seas wordt het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International. Het wordt RCI’s eerste LNG-aangedreven cruiseschip, dat in het najaar van 2023 in de vaart komt. De kiel is al gelegd.

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (1)

Laatst gewijzigd: 30 mei 2023.

Het icoon van de zee van Cruise LineKoninklijk Caribisch Internationaaldat zal genoeg zijngrootste cruiseschip ter wereld. Deze titel is momenteel in handen van Wonder of the Seas, eveneens eigendom van Royal Caribbean International.

Dit is wat u moet weten over het Icon of the Seas van Royal Caribbean International

(Video) First look at Icon of the Seas!

 1. Icoon van de Seas feiten en cijfers
 2. Icoon van de zee vol plezier en entertainment
 3. Cruiseaanbieding Icoon van de zee
 4. Ultieme vakantie-ervaring op Icon of the Seas
 5. Hutten en suites op Icon of the Seas
 6. Dineren op Icon of the Seas: de eerste Food Hall van Royal Caribbean International
 7. Icoon van de zeeën in Bau
 8. Icoon van de zee, Royal Caribbean Internationals eerste LNG-skib
 9. Nieuwe klasse grote cruiseschepen

Icoon van de Seas feiten en cijfers

 • Omvang: 250.000 BRT
 • Lengte: 365 meter
 • Aantal decks: 20, waarvan 18 beschikbaar voor gasten
 • Aantal passagiers: 5610 op basis van dubbele bezetting. Maximale bezetting: 7600
 • Aantal hutten en suites: 2.805 verdeeld over 28 huttypes
 • Aantal bemanningsleden: 2350
 • Aantal zwembaden: 7 plus 9 bubbelbaden
 • Aantal dagen 6
 • Scheepswerf: Meyer Turku in Finland
 • Opgeleverd: eind 2023

Esnieuwste cruiseschipvan Royal Caribbean International zal 365 meter lang zijn en een volume hebben van ongeveer 250.000 bruto geregistreerde ton. Ter vergelijking: Wonder of the Seas, dat in 2021 wordt opgeleverd, is 362,10 meter lang en weegt 236.857 brt. Aanvankelijk werd gemeld dat Icon of the Seas een volume zou hebben van ongeveer 200.000 brt, maar het zal een maat groter zijn.

Icoon van de zee vol plezier en entertainment

En dat mag ook wel, want Icon of the Seas zit werkelijk vol plezier en entertainment, zo blijkt uit de eerste beelden die Royal Caribbean heeft vrijgegeven. Icon of the Seas moet "de beste van elke vakantie" zijn. Of het nu gaat om een ​​strandvakantie, vakantie in een resort of een themapark: op Icon of the Seas beleeft ieder type vakantieganger zijn ultieme vakantie, belooft Royal Caribbean International.

Cruiseaanbieding Icoon van de zee

Deze belofte zal zeker door veel cruisereizigers worden aanvaard, want met de opening van reserveringen voor Icon of the Seas op 20 oktober 2022 registreerde Royal Caribbean onmiddellijk het hoogste aantal reserveringen op één dag in haar 53-jarige geschiedenis.

Bezoek voor cruiseoverzichten voor Icon of the SeasCruiseOnline,Zeereizen,CruiseReizen.nl,Sonnenweb,cruisereizen,kruishoek,Sonnenweb,CorendonIinterpunctie.

Ultieme vakantie-ervaring op Icon of the Seas

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (2)

Deze ultieme vakantie-ervaring zal deels nieuwe en deels bestaande Royal Caribbean-attracties zijn die naar een hoger niveau zijn geüpgraded. Het hele schip is verdeeld in acht werelden, of ‘buurten’ zoals ze op Icon of the Seas worden genoemd. Zo vind je op het hoogste achterdek het grootste waterpark op zee, categorie 6. Dit waterpark bestaat uit zes glijbanen, waaronder Frightening Bolt, de grootste waterglijbaan op zee, en Pressure Drop, de eerste gratis waterglijbaan. Herfstglijbaan op een cruiseschip.

(Video) Icon of the Seas | Arriving January 2024

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (3)

Ook de Aquadome, een grote koepel hoog op de boeg, zal een blikvanger zijn. Er is tegenwoordig een overdekte waterval en je kunt er iets drinken. 's Avonds verandert de Aquadome in een bruisend uitgaanscentrum met restaurants, bars, watershows en het Aquatheater.

Hutten en suites op Icon of the Seas

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (4)

Andere werelden op het schip zijn Surfside, waar de familiehutten en suites zijn gevestigd, Hideway, Chill Island en Suite World. De hutten en suites zijn ontworpen voor families en vriendengroepen van maximaal zes personen en meer. Passagiers kunnen kiezen uit meer hutten met uitzicht op zee dan ooit tevoren. Ikonet heeft echter ook suites met twee en drie verdiepingen aan boord, waaronder suites met indoorglijbanen en privébioscopen.

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (5)

De kans dat we Icon of the Seas binnen afzienbare tijd in een Nederlandse cruisehaven tegenkomen is klein. Het schip zal in 024 voor het eerst cruises van zeven nachten maken van Miami naar de oostelijke en westelijke Caraïben en daarna daadwerkelijk gaan cruisen. Elke cruise doet ook CocoCay aan, het privé-eiland van Royal Caribbean. Andere bestemmingen zijn onder meer de Bahama's en een aantal andere bestemmingen zoals Cozumel in Mexico, Philipsburg in Sint Maarten en Basseterre in St. Kits.

Dineren op Icon of the Seas: de eerste Food Hall van Royal Caribbean International

Icon of the Seas zal 20 restaurants, bars en andere eetgelegenheden bieden. Het omvat ook een aantal nieuwe restaurants, zoals Empire Supper Club, AquaDome Market (de eerste foodhall op een cruiseschip van Royal Caribbean International) en het sushirestaurant Izumi van het park. Dit is de afhaalversie van restaurant Izumi. De Empire Supper Club bevindt zich nabij het Central Park-gedeelte van het schip. Dit restaurant ademt de sfeer van het oude New York uit. Het draait hier allemaal om de Amerikaanse keuken.

AquaDome Market is de thuisbasis van vijf restaurants, variërend van crème de la crêpe-pannenkoekenrestaurant, Mac & Cheese at Mac's tot Hooked Seafood visrestaurant, Toast and Garden sandwichbar en GNGR Aziatisch restaurant.

Aan de Den Kongelige Promenade is een nieuw Pearl Café geopend. Voor drankjes en zoute snacks kun je terecht bij Basecamp. Deze horecagelegenheid komt gelegen tussen Thrill Island, Chill Island en The Hideaway. Er is ook Dessert, een milkshakebar die ook alcohol voor volwassenen schenkt.

(Video) Icon of the Seas 2023 Cruise Ship Tour Preview

Ook nieuw is The Grove, een gezellig restaurant met mediterrane sfeer waar je heerlijk buiten kunt eten. Daarom ligt het dicht bij het privézwembad en de hot tub van de Suite Neighborhood.

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (6)

Uiteraard komt er in de nieuwe Surfside Neighborhood ook een Surfside Eatery, speciaal ingericht voor jonge gezinnen. Dit is een buffetrestaurant voor ontbijt, lunch en diner. Bij Pier 7 is de hele dag een brunch beschikbaar. Het menu is gebaseerd op de surfscene in Californië.

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (7)

Andere restaurants en eetgelegenheden op Icon of the Seas zijn onder meer:

 • Giovanni's Italiaanse keuken en wijnbar
 • El Loco Fresh (snel Mexicaans eten)
 • Amerikaans steakhouse in Central Park
 • Kotelet-Grill
 • borstel staaf
 • Coastal Kitchen (uitgebreid naar twee dekken in het suitegedeelte van Icon of the Seas)
 • De tafel van de chef
 • Park Café in Central Park voor tapas in de avond.
 • Isbar Streusel
 • Playmakers Sports Bar & Arcade
 • The Dining Room (restaurant op drie verdiepingen)

Icoon van de zeeën in Bau

Icon of the Seas wordt gebouwd op de Finse scheepswerfMeyer Turku. Op 14 juni 2021 werd het eerste patroon voor de Icon of the Seas geknipt. De kiellegging, een van de eerste officiële momenten in de bouw van een nieuw cruiseschip, vond plaats op 5 april 2022. Twee munten zijn verzegeld onder de kiel, één van de werf, de ander in opdracht van de rederij. Er wordt gezegd dat deze munten geluk brengen bij het bouwen van het schip. Later worden ze verwijderd en aan de kapitein en de bemanning gegeven. Lees meer overNieuwste cruiseschependie nu gebouwd wordt.

Icon of the Seas: spectaculair nieuw cruiseschip voor Royal Caribbean International | DeCruisegids.nl (8)

Icoon van de zee, Royal Caribbean Internationals eerste LNG-skib

Icon of the Seas wordt het eerste van drie LNG-aangedreven cruiseschepen in de Icon-klasse, de nieuwe klasse schepen van Royal Caribbean International. De rederij belooft dat de Icon-klasse uit drie nieuwe ‘revolutionaire’ schepen zal bestaan. Details worden later bekend gemaakt.

Update 12 april 2022: Royal Caribbean is inmiddels ook gestart met de bouwHavets utopie. Dit is het zesde schip in de Oasis-klasse en zal het eerste cruiseschip in zijn klasse zijn dat LNG als brandstof gebruikt. Utopia of the Seas zal in het voorjaar van 2024 in gebruik worden genomen.

(Video) Making an Icon - Royal Caribbean Int.

Nieuwe klasse grote cruiseschepen

Het is voor het eerst sinds 2014 dat Royal Caribbean International een nieuwe klasse cruiseschepen introduceert. Royal Caribbean International staat bekend om zijn enorme cruiseschepen. De rederij domineertTop 15 grootste cruiseschepen ter werelden Icon of the Seas zal ook een ander beest zijn van 250.000 brt. Aan boord is ruimte voor circa 5.600 passagiers. Dit zou de Icon-klasse tussen de Quantum-klasse schepen (die iets kleiner zijn) en de Oasis-klasse cruiseschepen plaatsen. Deze laatste is iets groter.

Zoals eerder vermeld zal Icon of the Seas in het najaar van 2023 haar eerste reis beginnen. De twee zusterschepen, die nog geen naam hebben gekregen, zullen in 2024 en 2026 worden opgeleverd.

U kunt Royal Caribbean International cruises boeken opCruisereizen.nl,Zeereizen,cruisereizen,SonnenwebIKapitein Cruise.

De nieuwe iconische schepen moeten in ieder geval milieuvriendelijker zijn dan voorgaande generaties cruiseschepen. Icon of the Seas krijgt een walstroomaansluiting. Dit betekent dat de motoren niet in de havens hoeven te draaien, wat een verschil maakt in de uitstoot van verontreinigende stoffen. Daarnaast krijgt de icoon een systeem waarbij miljoenen microscopisch kleine luchtbelletjes onder water langs de romp worden geblazen. Hierdoor wordt de weerstand van het water verminderd en kan het schip zuiniger varen. Bekijk de video over het leggen van de kiel van Icon of the Seas.

Mis nooit meer een bericht. Schrijf u in voor onze gratis nieuwsbrief en volg onsFacebook,TwitterenIInstagram.Tips en suggesties voor een artikel? Stuur een e-mail naar redactie @decruisegids.nl (geen spaties in het e-mailadres). Je kunt reageren onder dit artikel.

(Video) What are the different types of cabins on a cruise ship?

Videos

1. Discover Royal Caribbean International's Vision Class Ships
(I Love Cruises)
2. Wonder of the Seas Tour: Deck-by-Deck Review of the World's Largest Cruise Ship 💯 Royal Caribbean
(Popular Cruising)
3. Brilliance Of The Seas (Features And Overview)
(Travelgrammer World)
4. Stuck at Sea for 7 Days: Our Transatlantic Cruise Story
(Cruise With Ben and David)
5. Introducing the newest Royal Caribbean® Odyssey of the Seas℠.
(MBC NEWS)
6. The Comprehensive Guide to New Cruise Ships (2017-2025)
(Talking Cruise)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nicola Considine CPA

Last Updated: 09/28/2023

Views: 6353

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicola Considine CPA

Birthday: 1993-02-26

Address: 3809 Clinton Inlet, East Aleisha, UT 46318-2392

Phone: +2681424145499

Job: Government Technician

Hobby: Calligraphy, Lego building, Worldbuilding, Shooting, Bird watching, Shopping, Cooking

Introduction: My name is Nicola Considine CPA, I am a determined, witty, powerful, brainy, open, smiling, proud person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.